Wednesday, August 26, 2009

INTI KARIPAP..


UBI KENTANG (DIPOTONG DADU)
DAGING DI CINCANG
SESUDU KCL LADA HITAM
SATU LABU BAWANG BESAR
SESUDU KECIL JNTAN MANIS..
1/2 SUDU KCL JINTAN PUTIH
SATU LABU BAWANG BESAR
DAUN SUP
DAUN BAWANG
GARAM SECUKUP RASA..
CARA..
TUMIS BWNG SMPAI AGK GARING. MASUKKAN DAGING , MSAK SAMPAI KECUT.MASUKKAN KENTANG. KACAU..SEBATI MASUKKAN AIR
UNTUK LMBUTKAN KENTANG.. LADA HITAM.JINTAN MANIS.JINTAN PUTIH DITUMBUK HALUS..
MASAK BAHAN.SAMPAI EMPUK... MASUKKAN GARAM.. N BAHN YG DITUMBUK.. GAUL SMAPAI MASAK.. BILA MSK TUTUP API..DAN TABURKAN DAUN SUP DAUN BAWANG..GAULKAN SEBATI

No comments:

Post a Comment