Monday, April 4, 2011

PAU KELEDEK INTI SAYUR-SAYURAN.. aku belajar dr buku masakkn cina... kulitnya ada campo keledek kuning, paling best kalo dpt keledek oren.. tapi musim keledek oren tkde.. aku belasah keledek kuning, selain keledek, labu n keladi leh gak.. best gak beli resepi buku cina ni.. mcm2 leh belajo... intinya sengkuang,carrot, cendawan shitake , taufu,lada hitam n daging bnyk sedap wo.. kalo ikut resepi cina tu daging ciok.. kkeee.. harem...
yg penting, kita tukar le.. pada yg halal..
bnyk2 pau, pau ni aty suka.. nidal pon mkn.. tapi, aku buat khas untuk dia inti telur, n pau kosong, tarak isi.. coz dia tak suka mkn bnda sayur bagai.. kecuali cendawan.. pyh nya nk bagi sikurus kering tu mkn.. huhuhu..
abg mkn le seketui 2, coz dia suka karipap.. pau ni dia kurang sikit....
cuba le buat pasti hingga menjilat pinggan.

1 comment:

  1. Ana ...kulit ni nanti rasa dia manis-manis sikit ye...macam sedap je tapi laki aku mesti tak suka .dia tak suka keledek

    ReplyDelete